IDA - foreningen for it, teknologi og naturvidenskab

Kalvebod Brygge 31-33 / 1780 København V


CVR: 21465216

Tlf. 33 18 48 48


Du kan se webinaret tirsdag 28. september 2021
klokken 17.00 - 19.00

Du tilmelder dig arrangementet ved at udfylde denne formular. 

Det er gratis at deltage i webinaret. 
Også for dig, der ikke er medlem af IDA. 

TILMELD DIG 
WEBINARET

Lars Ove Dragsted 
Professor, Klinisk og forebyggende ernæring, KU

Lars fortæller, hvad forskningen kan sige om kaffe og sundhed

Søren Sylvest
Kaffeambassadør 
COOP Danmark

Søren fortæller, hvorfor specialkaffe er et hit i Danmark

TBA
(mangler endelig godkendelse)

Smagen af kaffe - et sensorisk perspektiv

Til webinaret kan du møde:

Ja tak. Jeg vil med!

Bliv klogere på biomimetik og hvordan mennesket imiterer naturen

Naturen inspirerer. Mennesket imiterer. Det gælder alt fra inspirationen fra fugle i moderne fly til det kunstige edderkoppespind i skudsikre veste. 

Og nu kan du i selskab med en række førende forskere blive klogere på hvordan, når vi ser på biomimetikkens dybe undersøgelser af naturen og opfindsomme oversættelser af dens egenskaber.

Webinaret 28. september er gratis, hvis du tilmelder dig nu. 

Gratis webinar: 
Kaffe, det sorte guld!

Gratis webinar: Bloom x IDA præsenterer:
Biomimicry – når mennesket efterligner naturen

Webinar tirsdag 28. september 2021, kl 17.00 til 19.00

Vær med, når Bloom og IDA sætter fokus på biomimetik, og hvordan mennesket imiterer naturen.

Gennem 3,8 milliarders evolutionshistorie har naturen skabt et hav af strukturer, funktioner og materialer, som forskere, kunstnere, ingeniører, designere og arkitekter – når de får øje på naturens løsninger – drømmer om at gøre efter. Fra leopardpletterne på vores tøj til det kunstige edderkoppespind i skudsikre veste har naturen gang på gang vist sig værd at efterligne.

Biomimicry er imitationen af naturen med ønsket om at efterligne dens principper, og tirsdag den 28. september fejrer Bloom fejrer naturen og videnskaben sammen med ingeniørforeningen IDA til et fyraftensarrangement om biomimicry og biomimetik.
 
I selskab med en række førende forskere dykker vi ned i biomimetikkens dybe undersøgelser af naturen og opfindsomme oversættelser af dens egenskaber.  

Bloom er festivalen...

...hvor publikum bliver inspireret af forskerne, de krøllede hjerner og nørderne. Dem der der med afsæt i naturens processer og dimensioner kan give en forståelse af, hvordan verden hænger sammen.

Og dem hvis passion og begejstring for deres felt er så glødende, at det uundgåeligt smitter og får nye tanker og nye handlemønstre til at spire.

I naturens billede

Torben Lenau, Karina Krarup Sand & Simon Hjermind Jensen

Naturens mønstre og strukturer drager vores skaber- og forestillingskraft. Fra velcroen på vores børnesko og vinterjakker til de bisværme og myrekolonier, der er blevet billeder på vores kollektive adfærd og samfundsformer. I selskab med biomimicry-ingeniøren Torben Lenau, geokemiker Karina Krarup Sand og arkitekt Simon Hjermind Jensen bevæger vi os ud i en levende verden af mønstre, former, strukturer og systemer, som kan ses i skitserne til menneskets mest innovative opfindelser.
 
Kan ingeniører lave robotter, der er lige så svære at tvære ud som kakerlakker? Og kan insekters strukturfarver bruges til at skabe nye materialer? Spids ører til en talk, der giver en grundlæggende indføring i biomimicry og udfolder, hvordan naturens former kan blive til konkret inspiration for kunstnere og andre praktikere.

Livet er en celle

Agnete Kirkeby & Liselotte Jauffred

Levende organismer består af celler. Siden Robert Hooke i 1600-tallet kiggede i sit mikroskop og opdagede cellerne i et stykke kork, har cellebiologien revolutioneret vores forståelse af livets byggesten. I dag kan stam-celler bruges til at skabe mini-udgaver af vores hjerner og organer, men hvad vil vi på sigt kunne bruge organoiderne til? Bevæger vores celler sig mest som en fuld mand eller en løve, der indhenter sit bytte? Og kan vi lære noget af, hvordan celler organiserer sig?
 
Mød stam-celleforsker Agnete Kirkeby og biofysiker Liselotte Jauffred til en samtale om, hvad det vil sige at efterligne livet på celleniveau.

Til webinareret bliver du klogere på...